sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Terveellinen päivä

Tänään yritin kiinnittää huomiota terveelliseen syömiseen ja liikkumiseen, sekä siihen, muuttaako se oloani mihinkään suuntaan. Usein kuulee ammatti-ihmisten sanovan, että proteiini- ja kasvispitoinen ruokavalio pitää nälän loitolla ja tekee olon virkeäksi. Nytpä halusinkin testata asian käytännössä ja kirjata tulokset blogiini :) Tosin heräsin vasta 12 jälkeen, joten nuo syömiset ei nyt ole ihan normaaleihin aikoihin syöty, mutta ei kai se hirveästi haittaa :D

Aamupalaksi söin kaurapuuroa vadelmilla ja join kahvia plusmaidolla. Tulin aamiaisesta kylläiseksi, toisin kuin yleensä. En tosin huomannut, että kylläisyys olisi kestänyt mitenkään normaalia pidempään.

Lounaaksi söin broilerisuikaleita, pakastekasviksia (porkkanaa-kukkakaali-parsakaaliseosta) ja salaattia (kurkku, kirsikkatomaatti, salaatti, punasipuli). Broileria, pakastekasviksia ja salaattia oli kaikkia lautasella n. 1/3. Annos oli kooltaan suuri ja tuntui täyttävältä. Tosin nälän tunne tuli mielestäni melko nopeasti takaisin, muttei mitenkään pakottavana tarpeena syödä.

Tässä välissä kävin reilun tunnin mittaisella kävelylenkillä. Kuuntelin nrj:tä ja Dj Dosse soittaa kyllä ihan parhaat lenkkibiisit! :D Yhtäkään huonoa biisiä ei tullut koko lenkin aikana ja tuli just semmosia sopivan reippaita kappaleita! :)

Välipalaksi söin puolikkaan maitorahkan mustikoilla ja makeutusaineella. Rahka ei oikeastaan nälkääni vienyt, joten söin illallisen melkein heti sen perään.

Illallinen koostui seuraavista: pakastevihannekset (porkkana-kukkakaali-parsakaali), lasagnette + ketsuppi, porkkana-ananasraaste. Annos oli jättimäinen ja vei kyllä nälän tosi hyvin. Porkkana-ananasraastetta oli lautaselta n. puolet. Lasagnettea ja pakastekasviksia oli molempia n. 1/4 lautasellista. Illallisen jälkeen join vielä kupin kahvia kevytmaidolla.

Iltapalaksi söin kaksi ruispalaa kera margariinin, juuston, kurkun ja tomaatin. Join myös kaksi kupillista teetä kevytmaidolla. Täytyy sanoa, että pitkästä aikaa menen nukkumaan ei-niin-nälkäisenä! Usein masu kurnii jo nukkumaanmennessä, mutta tänään ei ihan kamalasti! ;)

Yhteenvetona voisin tiivistää päivän seuraavasti: söin viisi kertaa, eikä minulle tullut kertaakaan mielitekoja tai vastustamatontä nälkää. Normaalisti syödessäni huomaan, että olen syönyt tänään jo 3 kertaa ja päivää on vielä jäljellä paljon, eivätkä syömiskerrat meinaa riittää iltaan saakka. Silloin tulee usein huomaamatta naposteltua jotakin pientä ja syötyä hirveän paljon (vrt. vaikka eilistä ja tätä päivää). Olokin tuntui myös ehkä virkeämmältä, kun ei tullut kamalaa hiilaripöhötystä. Tosin lenkin ja illallisen jälkeen rupesi kyllä väsyttämään hirveästi :D

En tiedä onko tämä vain kuvitelmaa, mutta kyllä musta tuntuu että tämä ruokavalio pitää kyllä kylläisempänä ja ruokamäärä on suurempi, vaikka kalorimäärä varmastikin "normaalia" pienempi :) Aika jännää, että terveellisesti syödessä saa syödä hirveän paljon potematta huonoa omatuntoa, mutta silti kalorit eivät pomppaa pilviin! Eikä tule niitä mielitekoja oikeastikaan!! Mun poikaystävä söi tänään tortilloita ja mä vaan kylmän viileesti jätin syömättä, ilman että olis ees ollut kovin vaikeata! Eikä pöydällä notkuneet karkitkaan tuottaneet hirveää päänvaivaa, niin kuin ne normaalisti tekisivät.

Näin nopeasti kalorilaskurin avulla laskettuna söin tänään reilut 1500kcal (vrt. eilinen n. saman verran kaloreita? aika hankala arvioida) ja olin huomattavasti vähemmän nälkäinen kuin eilen. En väitä ettenkö olisi tänäänkin jossakin vaiheessa ollut nälkäinen, mutta kuitenkin huomattavasti vähemmän!

Ohhoh, tulipas tästä pitkä! Mitäs muuten tykkäsitte tällaisesta vähän erilaisesta postauksesta? :) Jaksoikohan kukaan edes oikeasti lukea tätä? :D Sori jos tää oli hirveän sekava, mutta kun mulla oli niin hirrrveen paljon asiaa! :D



4 kommenttia:

  1. enemmän tälläisiä, tykkäsin kovasti :----)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä ja järkevältä kuulostaa :) suosittelen jatkamaan kokeilua!

    VastaaPoista
  3. Mukava postaus, tätä oli kiva lukea :)

    VastaaPoista
  4. Kiva saada vaihtelua postauksiin :) Lisää tätä!

    VastaaPoista