tiistai 30. elokuuta 2011

57,0kg

Ei paha. Kyllähän tuo paino nousi eilisestä 300g, mutta en lannistu! Mietin vaan sitä, että pitäisikö mun tästä lähtien oikeasti punnita itseni vain kerran viikossa? Silloin ainakin paino olisi laskenut, eikä tarvitsisi "pettyä" näihin päiväpunnituksiin. Mitä mieltä te olette? 

Olen laihduttanut lähinnä ulkonäkösyistä ja jotta vaatteet näyttäisivät nätiltä, eikä vatsani tursuaisi niistä tai reiteni näyttäisi tukkipuilta. Ja ei, en todellakaan sano olevani lihava, tuntisin vaan oloni nätimmäksi laihempana. Tulin sitten eilen miettineeksi sitä, että minun ei painoindeksini takia tarvitsisi laihduttaa, olenhan normaalipainon rajoissa. Mietin sitten, että onko "ulkonäkölaihduttamisessa" mitään järkeä ja googletinpa, mikä painoindeksi olisi paras terveyden kannalta ja sain tällaisen vastauksen: "Eurodiet 2000 selvityksen mukaan väestötasolla ihanteellinen painoindeksin keskiarvo on BMI 21-22 ja terveyden kannalta edullisin yksilön paino BMI 20." Olin asettanut tavoitteeni siihen, mikä mielestäni hyvältä tuntuu ja nyt tiedän, että se olisi terveydenkin kannalta optimaalinen! :) Vaikka tietenkinhän se on yksilöllistä, mikä BMI on itselle paras, mutta nyt sain ainakin varmuuden siihen, että keventämiseni ei ole "turhaa", enkä laihduta "vain ulkonäkösyistä", vaan siitä on myös terveydellistä hyötyä!


Voi kuitenkin olla, että laihduttaminen ja bloggailu jää nyt taka-alalle seuraavan parin viikon tai jopa kuukauden ajaksi. Pyrin tietenkin syömään terveellisesti ja liikkumaan, mutta mulla on niin paljon kaikkea muutakin, mitä stressata: koulujutut, yo-kirjoitukset ja muuta sellaista, joten jos jokin on jätettävä hetkeksi pois, on se tämä. Ja esim. lukemisen lomassa annan itselleni myös luvan herkutella välillä, en ainakaan aio kiduttaa itseäni! Jos jotakin tekee mieli, syön. Mutta kohtuudella, kuuteenkymmeneen kiloon en aio enää palata, tarkoitus olisi että paino laskisi tänäkin aikana, hitaasti mutta varmasti. Jos minua ei täällä enää yhtä usein näy, mistä en kylläkään ole varma, ei kannata säikähtää :D Täällä minä olen, mutta minulla on asioita, jotka nousevat tärkeysjärjestyksessä korkeammalle, kuin laihdutus. Kerkeän yhtä hyvin laihduttamaan kirjoitusten jälkeenkin ja kunhan stressi hieman hälvenee, nyt kun koulua on joka päivä klo 8-16. En myöskään tule enää kirjoittamaan syömisiäni tänne joka päivä, en jaksa pitää niistä kirjaa, sillä se on melko aikaavievää. Vaa'alla saatan käydä joka päivä, tai sitten kerran viikossa tai en ollenkaan tänä aikana. Katsotaan nyt miten tämä tästä jatkuu. Mutta joka tapauksessa päivittelen blogia aina, kun on aikaa, mutta en enää omista päiviäni laihduttamiselle ja bloggailulle. Ja ei, en ole heittämässä hukkaan laihtumiani kahta kiloa, en vaan panosta laihdutukseen yhtä paljon, kuin näinä kahtena viikkona! Nähdään, luultavasti jo huomenna, sillä koulussa on liikuntapäivä ja haluan tulla kertomaan siitä! En siis ole lopettamassa bloggaamista, kirjoittelen vain harvemmin jonkin aikaa. En myöskään täysin lopeta laihduttamista, en vain keskity siihen niin ankarasti, kuin näinä kahtena viikkona, aika ei vain riitä kaikkeen, laihduttamiseen kun pitää keskittyä täyspäiväisesti. Pyrin kuitenkin siis syömään terveellisesti ja liikkumaan, kuten tähänkin asti :)


Syömiset:
kahvi (maito)
kaksi reissumiestä (margariini, aamupalajuustosiivu, meetvurstisiivu) 
perunaa ja kalavuokaa
kaali-ananassalaattia ja kurkkua (salaatinkastiketta)
rasvaton maito
kaksi ruispalaa (margariini, juusto, kinkku)
pastaa ja hedelmäistä broilerikastiketta (ketsuppi)
rasvaton maito-plus
kahvi (plus-maidolla)
Activia-jogurtti
tee kevytmaidolla
kanawokkia

Liikunta: lepopäivä (pitkästä aikaan!)
ps. ilmoittauduttiin tänään äidin kanssa kuntojumppaan, joka alkaa 12.9! :----)

5 kommenttia:

 1. Ehdottomasti suosittelen viikottaista paino tsekkailua. Mä ainaki oon joka kerta yllättynyt vain positiivisesti ja stressi laantuu trust me!

  Tsemiä sekä laihdutukseen että kirjotuksiin!:-)Ehdottomasti suosittelen viikottaista paino tsekkailua. Mä ainaki oon joka kerta yllättynyt vain positiivisesti ja stressi laantuu trust me!

  Tsemiä sekä laihdutukseen että kirjotuksiin!:-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Ehkäpä siis punnitsen itseni viikottain! Tsemppiä sullekin <3

  VastaaPoista
 3. Todellakin kannattaa vaihtaa viikottaiseen, naisella paino vaihtelee päivittäin enemmän kuin miehillä - tai näin olen kuullut :-)

  VastaaPoista
 4. Blogisi on mahtavan motivoiva ja hyvin toteutettu! Tulee sellainen olo, että jos sinäkin pystyt siihen, pystyn minäkin. Tsemppiä laihdutukseen!! :)

  VastaaPoista
 5. kiitos kovasti kommenteistanne a ja Keijukaisprinsessa :) Ihanaa kuulla, että pystyn motivoimaan sinua! Kyllä sä siihen pystyt, ja tsemppiä samoin sullekin! :p

  VastaaPoista