maanantai 22. lokakuuta 2012

Vinkkejä laihtumiseen

Vaaka näytti aamulla 53,8kg. Syömiset ovat tänään menneet ihan hyvin ja kävin 45 minuutin kuntojumpallakin :) Tämän päivän postauksesta ajattelin tylsän ruoka -ja liikuntapäiväkirjan sijaan tehdä vähän erilaisen! Löysin voicen sivuilta vinkkejä laihtumiseen ja ajattelin laittaa niitä tähän, sillä ainakin osa oli minulle ihan uusia: ei siis perus "syö pienemmältä lautaselta" ja "liiku enemmän" -ohjeita!

1) Himmennä valoja
Tuoreen tutkimuksen mukaan ihminen syö vähemmän ja tuntee olonsa kylläisemmäksi, jos hän syö himmeässä valaistuksessa. Joten kannattaa kokeilla illallisen syömistä kynttilänvalossa kotona.

2) Vaihda juomalasisi tavalliseen lasiin
Brittitutkimuksen mukaan ihmiset joivat 60 prosenttia enemmän alkoholia ja sokerisia virvoitusjuomia, jos ne tarjottiin muodokkaassa lasissa suoran, täysin pelkistetyn lasin sijasta.

3) Nuku tarpeeksi
Tutkimustulosten perusteella ihmiset, jotka nukkuivat 6½ tuntia tai vähemmän yössä saattoivat ahnehtia seuraavana päivänä jopa 500 lisäkaloria. Univaje voi helpostikin kasvattaa näläntunnetta. Ihminen syö näin enemmän kuin virkeänä ollessaan.

4) Älä sano "En voi syödä", sano "En syö"
Tuoreiden tutkimustulosten mukaan painonpudottaja saa parempia tuloksia aikaan, jos hän kieltäytyy herkuista sanomalla "En syö" kuin, jos hän sanoisi vähemmän vahvasti "En voi syödä". Kaikki on kiinni tahdonvoimasta, jota voi vahvistaa.

5) Ajattele itsesi laihana
Omien ajatusten voima on hyvin vahva. Jos sanot koko ajan itsellesi, että olet läski tai ylipainoinen, se vaikuttaa myös saavutuksiisi. Tuoreiden tutkimustulosten mukaan itselleen tällaisten "totuuksien" kertominen saattaa vaikeuttaa painonpudotusta niin, ettei ihminen välttämättä koskaan pääse tavoitepainoonsa. Joten seuraavan kerran, kun arvostelet itseäsi peilin kautta, kiinnitä huomiota siihen, mitä sanot itsellesi. Sanotko "Olen läski" vai sanotko "Hei, näytän aika hyvältä. Ihan kuin olisin vähän laihtunut"?

6) Älä katso sokerisia mainoksia
Tuoreiden tutkimustulosten mukaan katseen pois kääntäminen sokerisista ja rasvaisten ruokien mainoksista vaikuttaa paljonkin ihmisen mieleen ja sitä kautta painonhallintaan. Ihminen kärsii vähemmän makeanhimosta, kun hän oppii sanomaan ei, ja kääntämään katseensa muualle. Mitä siis teet, jos esimerkiksi televisiosta tulee joku oikein sokerinen mainos, ja olet aiemmin sortunut lähtemään kauppaan suklaaostoksille? Mene keittiöön ja syö terveellinen välipala, esimerkiksi yksi omena. Muista hallita mieltäsi.

7) Käytä ruokajuomana vain vettä
Ihmisen tekee enemmän mieli terveellisiä vihanneksia kuin rasvaisia ranskalaisia, kun ruokajuomana toimii sokerisen virvoitusjuoman tilalla vesi. Tutkijoiden mukaan ruokajuomalla on suuri merkitys siinä, mitä ja miten paljon syömme. Jos et yleisesti juo vettä, anna itsellesi aikaa tottua veden makuun. Vesi on tärkeä elimistön puhdistaja ja sitä pitäisi juoda noin 1,5 litraa päivässä.

8) Haaveile ruoasta
Odotatko jo, että pääset syömään päivällistä? Tämä voi olla hyvä juttu. Tutkijoiden mukaan ruoka-ajan odottaminen vaikuttaa niin sanotun ruokahaluhormonin erittymiseen. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka odottavat ruokailuja, syövät ruokailun aikana vähemmän kaloreita. Tämä johtuu muun muassa siitä, että ihminen tuntee olonsa kylläiseksi nopeammin.

2 kommenttia: